Fórum bejelentkezés
Hír-levél


Hasznos Hírek
Rendszámcserével kapcsolatos tudnivalók

Az ORFK tájékoztatása szerint az úgynevezett P-rendszámot a külföldről behozott gépkocsikra lehet felhelyezni a magyarországi forgalomba helyezés, műszaki állapotfelmérés idejére és azzal csak az importálást végző cég képviselője közlekedhet.

A járművek téli felkészültségét ellenőrzik november közepén

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Meghirdették a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási tarifákat

Meghirdették a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifákat - hangzott el az M1 aktuális csatornán vasárnap délelőtt.

Megkezdi a Magyar Posta a Magyar Állampapír Plusz nyomdai változatának értékesítését

Megkezdi a Magyar Posta Zrt. hétfőn a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen.

November 7-től lehet jelentkezni az ingyenes uniós vonatjegyre

A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál az európai fiataloknak, hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába, és életre szóló élményekkel gazdagodjanak.

forrás: Hasznos Hírek

Önkormányzat :: Pályázatok :: TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00001 Bölcsőde építése Levélen

TOP-1.4.1. – 19 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése
 
Kedvezményezett neve: Levél Községi Önkormányzat
Projekt címe: Bölcsőde építése Levélen
Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00001
Szerződött támogatás összege: 119.967.063, - Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt tartalmának bemutatása: 12 férőhelyes új bölcsőde építése Levélen
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.31.
 
2019. májusában Levél Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1 – 19 kódszámú, „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” megnevezésű pályázati konstrukció keretében.
2019. novemberében támogatásban részesült, majd decemberben hatályba lépett a Támogatási Szerződés.
Ezt követően a megkezdődött a megvalósítás szakasz, a kiviteli tervek elkészültek, valamint az egyéb ellátandó feladatok elvégzésének beszerzései is lezajlottak.
A közbeszerzési eljárás lefolytatását 2020. tavaszára tervezzük, melyet a Vállalkozási szerződéskötés követ.
A kivitelezés megindítása tehát 2020. nyár elején várható.
Az új bölcsődei intézmény Levélen, oldalhatáros beépítési övezetben az 525/56-os helyrajzi számú ingatlanon fog elhelyezkedni. Az épületet a terület kialakult beépítési jellemzőihez hasonlóan, a terület karakteréhez illeszkedve terveztük. A tervezett befogadó létszám 12 fő. Az intézmény kialakítása során olyan megoldások kerülnek alkalmazásra, amelyek hosszabb távon megtérüléséhez vezetnek és az intézmény gazdaságos, költséghatékony üzemeltetését teszik lehetővé. A fűtési rendszer korszerű kialakításával az épület fűtéséhez szükséges energia csökkenthető, korszerűbb megoldásokkal az épületben dolgozók, illetve a gyerekek komfortérzete is növekszik. Megújuló energiaforrások kialakítását is beterveztük. Mindezek összességében az épület üzemeltetésének költségeit jelentősen csökkentik.
Levél község jelenleg nem rendelkezik bölcsődével, így a fejlesztésre nagy szükség van. A település lakosságának növekedése, folyamatosan növekvő születések száma, valamint a pozitív vándorlási mérleg eredményeként valósulhat meg az új intézmény létesítése, ezáltal is nagymértékben növelve a kisgyermekes családok életkörülményeit, valamint a helyi lakosság munkaerő-piaci esélyeit.
A projektben elnyert támogatás forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
A TOP-1.4.1 – 19-GM1-2019-00001 kódszámú, „Bölcsőde építése Levélen” megnevezés projekt keretében 2020. április 9. napon az építési beruházás vonatkozásában a közbeszerzési eljárást megindítottuk.
Az eljárás során két érvényes ajánlat érkezett. A közbeszerzés nyertes árajánlatát a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. nyújtotta. A Vállalkozási szerződés 2020. június 10. nappal aláírásra került. A kivitelező ezt követően megkezdte a beruházást. A bölcsőde átadása 2021-ben várható.